Sejarah Jam Tangan Tag Heuer

Jam Tangan TAG Heuer merupakan salah satu merk jam tangan mewah yang sudah banyak dikenal, terutama bagi anda pencinta jam tangan tentu mengenal salah satu jam tangan merk ini. Jam tangan tag heuer ini meski terkenal dengan harga yang mahal namun banyak orang yang ingin memilikinya karena selain memiliki mesin yang hebat juga memiliki model dan bentuk yang gagah dan kuat. Sejarah jam tangan tag heuer dilahirkan dari seseorang yang bernama Edouard Bak yang mempunyai Moto “Switzerland Avant-Garde Sejak 1860″ mencirikan semangat syarikat, yang tertarik dengan kecemerlangan dalam reka bentuk dan teknologi canggih. Kemajuan, ketepatan dan inovasi sentiasa ungkapan teras falsafah TAG Heuer.
Sejarah Jam Tangan Tag Heuer
Pada tahun 1917 ,bak membuat jam tangan pertama di dunia dengan memiliki fungsi penjejakan waktu yang mampu mengukur 1/100th.dan bukan hanya membuat jam tanga akan tetapiPada tahun 1933, Bak memperkenalkan Autavia, pemasa papan pemuka yang digunakan untuk kereta dan kapal terbang, seiringnya waktu pada tahun 1950-70-an, jam tangan Bak sangat popular.

TAG merupakan singkatan Teknik d’Avant Garde.Pada tahun 2004 TAG Heuer memperkenalkan revolusioner Monaco V4 dengan pergerakan yang didorong oleh tali pinggang, dan penjejakan waktu pertama dunia yang baru dipatenkan, mampu mengukur 1/10, 000th kedua. Keren kan?

Selain itu Pada masa yang sama, jam tangan TAG Heuer memperkenalkan kepada dunia jam tangan Fiksyen Diamond denda, yang mempunyai kira-kira 900 berlian. Ia menunjukkan masa dengan menyalakan Ribuan LED dari belakang berlian kecil. Dengan banyaknya koleksi TAG yang hebat membuat Bak membuktikani keupayaan syarikat berorientasikan kelas pertama mewah. Referensi : http://www.jamtangankw.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *